Trein

treinstation-centrum

Het treinstation bevindt zich in het oude centrum van Torremolinos op Plaza de la Nogalera. Dit is een zijstraat van de winkelstraat Calle de Miguel. Op het plein zijn terrasjes, restaurants, bars en winkels en er treden vaak straatartiesten op. Het treinstation is ondergronds en heeft een ingang net als een metrostation. Een roltrap brengt de passagiers naar beneden. Er zijn ticketautomaten (in de Engelse taal) en een bemande balie.

Torremolinos treinstations

Torremolinos heeft 4 treinstations:
– ‘Los Alamos‘ en ‘La Colina’ liggen tussen Torremolinos centrum en het vliegveld
– ‘Torremolinos‘ ligt in het oude centrum
– In Carihuela ligt ‘Montemar Alto’




Trein Malaga – Torremolinos – Fuengirola
De trein rijdt in de zomer 35 keer per dag: overdags gemiddeld twee keer per uur. De eerste trein van Malaga vliegveld naar Torremolinos, Benalmadena en Fuengirola is om 5.47. De laatste trein van het vliegveld is om 22.47. Van Malaga vliegveld naar Torremolinos duurt 10 minuten inclusief twee stops in de buitenwijken (Los Alamos, La Colina). Van het vliegveld naar Fuengirola duurt 31 minuten. Van Malaga vliegveld naar Malaga centrum duurt 15 minuten. Tijdens de rit passeer je twee grote bezienswaardigheden in Torremolinos: Aqualand en Tivoli World in buurgemeente Benalmadena.

Trein & bus Malaga – Sevilla
De trein naar Sevilla vertrekt vanuit Malaga. In de zomer rijden er 10 treinen per dag. De snelste treinen doen er 1 uur en 55 minuten over (€44 enkeltje). De langzamere treinen 2 uur en 30 minuten (€24 enkeltje). Eerste trein is om 06.45; de laatste trein van Malaga naar Sevilla is 20.15.
Ik heb zelf ook met de bus gereden in Andalusie en kan de Supra bus van harte aanbevelen. Deze bussen hebben slechts 37 stoelen en zijn luxueus uitgevoerd. Bovendien is het busstation dichtbij het centrum van Sevilla waardoor het eenvoudig is om naar je hotel te wandelen. Het treinstation van Sevilla ligt zo’n 5 kilometer rijden van het centrum.

Trein Malaga – Madrid
De hogesnelheidstrein naar Madrid vertrekt vanuit Malaga. In de zomer rijden er 15 treinen per dag. De eerste trein naar Madrid vertrekt om 7.30 uur. De laatste is om 21.20 uur. De hogesnelheidstreinen doen er tussen de 2 uur en 35 minuten en 2 uur en 50 minuten over. Een enkeltje in de Turista klasse kost 79.50 euro (zomer 2015). Turista Plus is 95.40 euro. Een promo ticket in de Preferente klasse kost 93.80. De normale prijs voor de Preferente klasse is 134 euro.