Trein

Trein Malaga – Torremolinos – Fuengirola

De trein van Malaga gaat via Malaga vliegveld naar Torremolinos, Carihuela, Benalmadena en Fuengirola. De trein rijdt in de zomer tientallen keren per dag: overdags gemiddeld twee keer per uur. Van Malaga vliegveld naar Torremolinos & Carihuela duurt 10-20 minuten inclusief stops in de buitenwijken (Plaza Mayor, Los Alamos, La Colina). Van het vliegveld naar Fuengirola duurt zo’n 31 minuten. Van Malaga vliegveld naar Malaga centrum duurt 15 minuten. Van Torremolinos naar Malaga centrum is 35 minuten en de ritprijs in september 2021 was 2,55 euro voor een enkeltje.


Op de stations zijn geen bemande loketten maar automaten. Je moet op het scherm even zoeken naar het symbooltje voor een andere taal (Engels). Het wordt daarna helder aangegeven. Betaling kan met je bankkaart uit Nederland. Soms wordt de pincode gevraagd.

treinstation-centrum
Het treinstation van Torremolinos centrum bevindt zich op Plaza de la Nogalera. Dit is een zijstraat van de bekende winkelstraat Calle de Miguel. Op het plein zijn terrasjes, restaurants, bars en winkels en er treden vaak straatartiesten op. Het treinstation is ondergronds en heeft een ingang net als een metrostation. Een roltrap brengt de passagiers naar beneden. Er zijn ticketautomaten (in de Engelse taal) en een bemande balie. In oktober 2021 was er een verbouwing van het plein aan de gang. Het station heeft daarom een ander (tijdelijk) uiterlijk.

Treinstations Torremolinos

Malaga Airport ligt tussen de stad Malaga en Torremolinos. Het is van het vliegveld ongeveer 10-20 minuten rijden naar de treinstations in Torremolinos en Carihuela.
– De stations Los Alamos, La Colina en Plaza Mayor liggen tussen Torremolinos centrum en het vliegveld van Malaga
– Station Torremolinos ligt in het centrum
– In Carihuela liggen treinstations Montemar Alto en El Pinillo. Van Carihuela centrum/strand naar de treinstations is bijna 1 km lopen.


De weg naar Montemar Alto is heuvel op (El Pinillo weet ik niet). Van Hotel Pez Espada naar Montemar Alto is 10 tot 15 minuten lopen (1 km). Onderweg passeer je Parque de la Bateria. Een taxi van Malaga vliegveld naar Carihuela kost 20 euro (in september 2021). Op de foto het treinstation Montemar Alto.

Trein & bus Malaga – Sevilla
De trein naar Sevilla vertrekt vanuit Malaga. In de zomer rijden er 10 treinen per dag. De snelste treinen doen er 1 uur en 55 minuten over (€44 enkeltje). De langzamere treinen 2 uur en 30 minuten (€24 enkeltje). Eerste trein is om 06.45; de laatste trein van Malaga naar Sevilla is 20.15.
Ik heb zelf ook met de bus gereden in Andalusie en kan de Supra bus van harte aanbevelen. Deze bussen hebben slechts 37 stoelen en zijn luxueus uitgevoerd. Bovendien is het busstation dichtbij het centrum van Sevilla waardoor het eenvoudig is om naar je hotel te wandelen. Het treinstation van Sevilla ligt zo’n 5 kilometer rijden van het centrum.

Trein Malaga – Madrid
De hogesnelheidstrein naar Madrid vertrekt vanuit Malaga. In de zomer rijden er 15 treinen per dag. De eerste trein naar Madrid vertrekt om 7.30 uur. De laatste is om 21.20 uur. De hogesnelheidstreinen doen er tussen de 2 uur en 35 minuten en 2 uur en 50 minuten over.