Toscane

florence centrum
Toscane is een van de bekendste regio’s in Italië en een geliefde vakantiebestemming. Ieder jaar komen tientallen miljoenen toeristen naar Toscane. De streek is een bolwerk van cultuur met kunststeden als Florence, Pisa en Siena en er zijn meer dan honderd natuurreservaten. Een vakantie in Toscane biedt daarom voor ieder wat wils. Er zijn veel historische bezienswaardigheden en het is tegelijkertijd rijk aan natuurschoon.

Meer dan 43 miljoen toeristen
De grootste groep buitenlandse bezoekers in Italie zijn de Duitsers (14%) gevolgd door de Fransen en de Amerikanen. In totaal waren er 403 miljoen overnachtingen in 2016. Alleen Frankrijk en Spanje hadden meer overnachtingen. De gemiddelde duur van een verblijf was 3.5 dag. In Toscane kwamen meer dan 43 miljoen bezoekers.

Reizen naar Toscane

De afstand van Utrecht naar Florence is over de weg 1350 kilometer. De snelste route loopt via Keulen, Mainz, Bazel, Zurich naar Milaan. In ideale omstandigheden zou men dan binnen 14 uur naar Florence kunnen rijden. De grootste luchthavens zijn te vinden in Florence en Pisa. Ryanair heeft goedkope vluchten van Eindhoven en Brussel naar Pisa. Ook de KLM en Transavia vliegen naar Toscane. De beste reistijd voor een stedentrip is het voor- en naseizoen. Probeer de zomer te vermijden want de binnensteden in Italie zijn dan erg warm. Een leuk overzicht met tips over reizen is te vinden op Startpagina.

Florence

Er zijn 10 provincies in Toscane waaronder de metropolitane stad Florence. De stad Florence is de hoofdstad van Toscane en telt 377.000 inwoners. De stad werd bijna 2000 jaar geleden opgericht door Julius Caesar. De hoogtijdagen was de tijd van de Florentijnse Republiek (1115 tot 1531). Florence was toen het centrum van de macht. Door zijn rijke verleden heeft Florence veel culturele attracties te bieden. Top attractie is het museum Palazzo degli Uffizi met schilderijen van Caravaggio, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafaël, Rubens, Rembrandt en Titiaan. Kaarten kunnen online gekocht maar wees hiermee op tijd als u een bepaalde dag in gedachten heeft. Anders moet u in de lange rij buiten gaan staan waarbij de wachttijd op kan lopen tot twee uur.

Pisa

Pisa is wereldberoemd om zijn scheve toren die 4 meter uit het lood staat. De toren werd in 1990 gesloten omdat het niet veilig meer was. Na een reddingsoperatie van 10 jaar werd de Toren van Pisa in 2001 weer geopend. Een kaartje koopt u het best op de officiele site Opapisa.it. Hier betaalt u de laagste prijs en heeft u de grootste kans dat het kaartje beschikbaar is.

Tags: Toscane, hotels, Italie, Spanje, rondreis Andalusie