Carihuela

centrum van Carihuela in Torremolinos appartement-carihuela

Carihuela, Torremolinos

Carihuela is de oude visserswijk van Torremolinos. Het heeft nauwe levendige straatjes met winkeltjes, cafe’s, restaurants en er hangt een Andalusische sfeer. Het gebied is geliefd bij Nederlandstalige toeristen. Er zijn dan ook diverse Hollandse eetcafe’s. Verder zijn er veel cafe’s, bars en restaurants. Twee bekende straten in Carihuela zijn Calle Bulto en Calle Carmen. Het centrum van Torremolinos (met de clubs en discotheken) ligt op 1km tot 1,5km.

carihuela winkelen en restaurants

Appartementen & hotels

De appartementen en hotels liggen vaak direct aan het strand. Bekende hotels zijn Roc Lago Rojo, Hotel Pedro en Medplaya Pez Espada. Luxe hotels zijn het adults only hotel RIU Nautilus en designhotel Sol House Aloha. Sol Timor is een groot en kindvriendelijk complex met 341 studio’s en appartementen. Een stuk kleinschaliger is Apartotel Mediterraneo dat 34 kamers heeft.
Hotels Carihuela
Appartementen Carihuela

carihuela-strand-torremolinos boulevard van carihuela

Strand

Het strand van Carihuela is een mooi zandstrand met ligbanken en parasols. Het loopt wel redelijk steil het water in. Een verschil met het Bajondillo strand (bij Torremolinos centrum) is de aanwezigheid van een zandbank. Mensen kunnen wel 50 meter van de vloedlijn in het water staan.

Wandelen langs het strand
Er is een verkeersvrij wandelpad langs het strand. Dit pad is een voortzetting van de boulevard voor het Bajondillo strand (Torremolinos centrum, Playamar) maar dan zonder gemotoriseerd verkeer wat een stuk relaxter is. Het strand van Carihuela is ruim 2 km lang en loopt van Castillo de Santa Clara (op de rots) tot aan de jachthaven van Benalmadena. Zo’n 50 meter achter deze boulevard loopt de hoofdstraat die parallel met het strand loopt.

Trein
Een stoptrein rijdt ongeveer 2x per uur tussen Malaga, Torremolinos en Fuengirola. De trein doet ook Malaga vliegveld aan en diverse andere lokale stations in de buitenwijken. In Carihuela zelf is ook een klein treinstation (Montemar Alto). Eerste trein vanuit Malaga is om 5.30; de laatste trein is om 22.30. De treinreis van Malaga centrum naar Torremolinos is 35 minuten (11 stops). De treinreis van Malaga vliegveld naar Torremolinos centrum duurt maar 10 minuten. Van Malaga vliegveld naar Carihuela (Montemar Alto) is 14 minuten.

Hotels Torremolinos & Carihuela

Goedkope vakantie Torremolinos
Carihuela all inclusive
Hotel centrum Torremolinos
Luxe hotels Torremolinos
Fly-drive Andalusie & groepsreizen