Sol House Costa del Sol

Sol House Costa del Sol
Hotel Sol House Costa del Sol is een hip en modern designhotel dat aan de boulevard van Carihela ligt. De toon wordt al gezet in de receptie met 2 paarse stieren en een groene gorilla. Er zijn 3 gebouwen met in totaal 370 kamers. Dichtbij ligt Puerto Marina. Naar de restaurants en eethuisjes in de Calle Bulto, Calle Carmen en Calle Mar is 1000 tot 1500 meter lopen. Een bedje huren op het strand met gebruik van parasol kost ongeveer 6 euro p.p. Veel Spaanse toeristen nemen hun eigen zitjes en parasols mee.

Sol House Carihuela zwembad
De foto van het zwembad met de grote palmbomen is alom bekend. Er zijn 3 zwembaden die allemaal uitgerust zijn met stoeltjesliften voor mensen met een beperking.

DJ housemusic Playbar
Op het terras van de Playbar draait een DJ ’s middags housemusic van 15.00 – 18.00 uur. Het volume staat niet keihard maar is wel goed te horen op de ligbedden rondom het zwembad.


Er zijn 3 gebouwen waarbij het voorste gebouw het beste uitzicht heeft. Bijna alle kamers hebben wel zeezicht van op zij. Wij waren maar 1 nacht hier en hadden een goedkope aanbieding gekozen (incl. diner) op de begane grond waarbij we aan de straatkant zaten. Onze kamer op de begane grond op zich was prima; ruim met goede bedden, een sofa en een afgesloten terras met zitjes. In de gratis kluis was ruimte voor een kleine laptop van 14 inch. In de lege minibar met glazen deur kon volop drank geplaatst worden. Standaard staat er een grote geluidszuil op de kamer. De badkamer beschikt over een bad.

Hotel SOL House Carihuela restaurant
Het restaurant ligt naast het terras bij het zwembad. Toen wij er waren (begin oktober 2021) was het niet druk bij het diner. Het eten staat klaar in allerlei pannen en er zijn kok medewerkers aanwezig. Het eten was goed met paella, pasta gerechten, pizza, vlees, aardappels, groenten en toetjes. Een flesje witte wijn (halve liter) was rond de 6,50 euro en een flesje bier bijna 3 euro.

Sol House Costa del Sol is te boeken op

TUI heeft 24 klantbeoordelingen voor dit hotel met een gemiddeld cijfer van 8.7. In Booking wordt Hotel SOL House Carihuela gewaardeerd met gemiddeld een 8.4.
booking