Hotel Sol Don Pedro Torremolinos

don-pedro-hotel

hotel review Don Pedro

Mijn vrouw en ik verbleven van 8-15 Juli 2011 in Hotel Don Pedro, Torremolinos. Op het internet krijgt het hotel steeds goede reviews (8.0-8.3) zodat we er redelijk op gerust waren dat het een goede keuze zou zijn. En inderdaad, Don Pedro heeft aan onze verwachtingen voldaan. We kregen zelfs een superior kamer met zee/tuin uitzicht. Wij beleefden het als een familiehotel met gasten die hoofdzakelijk geinteresseerd waren in het strand, zee & zwembad. Zeker de eerste dagen waren er vooral Spaanse toeristen; later kwamen er ook meer Belgische, Nederlandse en Duitse vakantiegangers.

don-pedro-zwembad

Algemene informatie
Hotel Don Pedro heeft 281 standaard- en superior kamers. Het gebouw is in Andalusische stijl gebouwd en telt 5 verdiepingen. Op de begane grond zijn de liften, receptie, lounges met bar en het restaurant. Er zijn 3 buitenzwembaden inclusief een kinderzwembad.

uitzicht

Locatie
Hotel Don Pedro ligt vlakbij het Bajondillo strand en de boulevard ‘Paseo Maritime’. Gasten hoeven alleen de fraaie hoteltuin door te wandelen en de weg over te steken om op het strand te komen. Dit is 1 a 2 minuten lopen. Ongeveer 500m verderop van het hotel is de hoofdtrap die naar het oude centrum van Torremolinos voert. In 15 minuten is men in de Calle San Miguel. Naar het treinstation is ongeveer 25 minuten lopen. Naar het centrum van Carihuela is over de boulevard ongeveer 30 minuten lopen. Naar het toerisme kantoor is slechts 5 minuten lopen.

Restaurant
Ontbijt en avondeten is in buffetvorm in het restaurant. Het eten is goed en lekker maar ’s avonds zou er meer afwisseling in de groentes en salades kunnen zijn. Ook de temperatuur van het eten zou wat warmer mogen. Vis en vlees wordt o.a op de bakplaat gemaakt. Drinken wordt verzorgd door obers. Een fles wijn is tussen de €9 – €16; een klein flesje is ongeveer €6. Bier is €2.25; mineraalwater (0.5l) is €2. Als gast kun je contant betalen of er voor kiezen om de rekening te ondertekenen en bij het uitchecken te betalen. Het ontbijt is officieel om 10.00 afgelopen. Er zijn echter tegen die tijd nog genoeg mensen die willen ontbijten: zij moeten vaak in de rij staan en wachten op een tafeltje dat vrij komt. Wij ontbeten altijd rond 09.00 en konden gemakkelijk een plaatsje uitkiezen. Sommige mensen op het internet klaagden dat het restaurant rumoerig was maar daar hebben we weinig van gemerkt. Het is uiteindelijk een groot vakantiehotel en geen zakenhotel. Er is een dresscode in het restaurant (geen korte broek); bij het ontbijt hield bijna niemand zich daaraan. In de avond echter hadden veel mannen wel een lange broek of langere shorts aan.

Entertainment/vertier
De tuin is gemeenschappelijk daardoor kunnen gasten van Don Pedro ook naar de zwembaden van Don Pablo. De zwembaden zijn niet groot maar Hotel Don Pablo heeft diverse terrassen met ligbedden met uitzicht op de boulevard en tuin. Ligbedden waren tamelijk makkelijk te krijgen overdags; parasols was een stuk lastiger. Er is een kinderclub voor kinderen vanaf 5 jaar. Gasten kunnen ook met andere activiteiten meedoen zoals een wedstrijdje waterpolo of tafeltennis. Bij de bar in Don Pedro is ook een kamer met twee biljarttafels. Verder is er naast de receptie een ruimte met twee computers. Computers waren heel vaak beschikbaar omdat gasten ervoor moeten betalen (€2/half uur). Boven het restaurant van Don Pablo is een groot terras met bar waar iedere avond een show/musical is. Rond 23.15/23.30 zijn de shows afgelopen. Vrijdagavond is er een korte Flamenco show. In hotel Don Pedro is elke avond van 09.00-00.30 live muziek in de bar bij de receptie (foxtrot, cha-cha, Spaanse dans). Er waren bijna alleen maar Spanjaarden die dansten/keken en geen andere toeristen. Toch was de muziek niet onaardig.

Standaard / superior kamers
We hadden een aanbieding geboekt via het internet bij een SGR reisbureau. Ik ga uit dat we recht hadden op een standaard kamer maar kregen van de receptie een superior kamer. Een kamer met uitzicht op het zwembad, tuin en de Middelandse zee. Veel standaard kamers kijken uit op de rustige parkeerplaats van het hotel of hebben geen zeezicht. De balkons zijn vrij klein (zeker in vergelijking met Don Pablo) en hebben een tafeltje met twee stoelen.

Kamer faciliteiten
Onze kamer in Don Pedro had een mooi betegelde vloer met twee eenpersoonsbedden tegen elkaar aangeschoven. De kamer zag er netjes en verzorgd uit; de oppervlakte was gemiddeld. De matrassen waren goed stevig en de kussens smal, langwerpig en ook stevig. Wij hebben de hele week prima geslapen.
De badkamer had een bad met douche, wc en wastafel. Er was altijd warm water uit de douche en wel met een flinke straal. Er is een kleine flatscreen-televisie aan de muur met vele tv-stations waaronder een Nederlandstalige (BVN). Het kluisje in de kast kan gehuurd worden voor twee Euro per dag. De airconditioning is aan- of uit te zetten. Minpunt is dat de airco niet instelbaar is en vlakbij het bed hangt: ’s nachts hadden we de airco graag zachter willen zetten. We hebben er toen maar voor gekozen om de airco uit te zetten en de schuifdeur open te maken. Onze kamer werd elke dag prima schoongemaakt en we kregen elke dag schone handdoeken. In de hotel kamers is verder gratis Wifi.