Malaga

malaga-centrum

Malaga centrum
Naar het centrum te gaan bleek eenvoudiger als gedacht. Bij station Alameda loopt de drukke doorgangsweg ‘Alameda Principal’. Over deze brede boulevard is het 10-15 minuten lopen naar hartje centrum. Het is hier prettig wandelen want deze buurt is verkeersvrij met mooie historische gebouwen zoals de kathedraal en de haven.

malaga-winkelen

Winkelen
In Marques de Lario zijn bekende Spaanse winkelketens vertegenwoordigd en diverse banken. In de smalle straatjes eromheen zijn veel kleinere winkeltjes, restaurants and cafe’s. Het grote winkelcentrum van El Corte Ingles is in Avenida Andalucia 4-6.

malaga-restaurant

Malaga bezienswaardigheden
De belangrijkse bezienswaardigheden zijn in het centrum gelegen zoals De Alcazaba, het Romeins Theater en de Kathedraal. De Alcazaba is een indrukwekkend Moors paleis-fort uit de 11e eeuw wat op een helling gebouwd is. Tevens zijn er meer als 20 museums in Malaga: een van de belangrijkste is het Picasso Museum.

centrum-malaga

Hogesnelheidstrein
Malaga heeft verschillende treinstations. Het centraal station is ‘Maria Zambrano’: hier vertrekken de intercities en de hogesnelheidstreinen naar o.a Cordoba, Granada, Sevilla, Toledo, Barcelona en Madrid. Het treinstation heeft een taxi standplaats, een busstation en het grote winkelcentrum ‘Vialia’. Adres van het station is: Calle de la Explanada de la Estación

Trein naar Torremolinos
Malaga is de hoofdstad van de provincie Malaga en de zesde stad van Spanje qua inwoners (550.000). Meest gemakkelijk om van van Torremolinos naar Malaga te reizen is per trein. Het treinstation van Torremolinos is in het centrum. In 28 minuten (10 stops) is men in het centrum van Malaga. Een retourtje Torremolinos-Malaga is ongeveer €2,25.

Treinstation in centrum
Het treinstation in het centrum heet ‘Malaga-Centro-Alameda‘. Van dit station vertrekken de lokale treinen naar Torremolinos, Benalmadena en Fuengirola. Er is geen spoorverbinding naar Marbella. Het is twee minuten per trein van station Alameda naar centraal station Maria Zambrano.
Op straat, zo’n 100m van de uitgang/ingang van station Alameda, is een klein toerisme kantoortje. Men kan hier een gratis stadskaart krijgen en informatie in het Engels. Ook staat hier de hop-on-hop-off tourbus.