Is Booking goedkoper dan touroperator?

Is Booking goedkoper dan een verzorgde vliegvakantie?
Hotelboeking website Booking is de grootste reserveringssite in Europa. Ben je goedkoper uit als je in de zomer een hotel los boekt en een vlucht boekt bij een goedkope luchtvaartmaatschappij? We hebben een bekend hotel in Torremolinos vergeleken met een paar pakketreizen van touroperators. Wie was goedkoper en maakt het veel verschil?

Hotel Melia Torremolinos (Booking)

De goedkoopste prijs bij Booking voor een week (6 nachten) in Melia Costa del Sol van dinsdag 2 augustus 2017 tot 8 augustus kost 992. Dit is een standaardkamer op de begane grond en er kan niet geannuleerd worden. Het ontbijt kost 12 euro p.p. Wil je kunnen annuleren dan is 1044 euro de goedkoopste prijs. Een kamer met ontbijt is 1117 euro. Halfpension is 1265 euro (kan niet annuleren). Een standaardkamer met uitzicht op zee kost 1203 euro inclusief ontbijt.
Vliegtickets
Een vliegticket van Ryanair van Amsterdam naar Malaga kost 70 euro heen en 70 euro terug. Echter als er ook een koffer tot 20kg bijgeboekt moet worden met stoelreservering dan stijgt de prijs 135 euro (heen). Een retourtje bij Ryanair wordt dan 243 euro p.p. De aankomst is s’avonds laat. Bij Vliegtickets.nl is een retourtje Amsterdam-Malaga te boeken voor 199 euro maar dan kom je om 00.30 uur aan op het vliegveld van Malaga. Een vliegticket van TUI is 248 euro p.p met een aankomst om 21.45 uur.

Touroperators
Bij D-reizen kost een week Hotel Melia inclusief ontbijt 888 euro per persoon (3-9 augustus, 6 nachten). Je krijgt een kamer op de begane grond. De reis wordt uitgevoerd door Floow Travel. Bij Kras kost een week (2-8 augustus) 861 euro inclusief ontbijt. Bij Sunweb is de prijs 859 euro (3-9 augustus). Zowel Kras als Sunweb hebben vluchten waarbij je op Malaga Airport aankomt na 22.00 uur. Bij Kras kun je vroeger vertrekken (bv om 08.00 uur) maar dan moet je wel een toeslag betalen van 130 euro p.p. Bij D-reizen is de toeslag veel minder hoog. Een vlucht met Transavia om 10.00 uur is bij te boeken voor 34 euro extra.

Conclusie

In dit voorbeeld is een zelf samengestelde vakantie van een hotel bij Booking + los vliegticket in augustus iets goedkoper dan een verzorgde vakantiereis. In het voorbeeld met Hotel Melia kost de goedkoopste reis bij Booking + Ryanair zo’n 1117 + 486 = 1603 (exclusief boekingskosten). Bij Kras is dit 1722 euro. Echter bij de touroperators is ook het transport van/naar het vliegveld inbegrepen. Zeker als je s’avonds laat aankomt is het fijn dat er een bus klaar staat die je voor de deur van het hotel afzet. Tijdens de vakantie kun je contact opnemen met de hostess als er iets is. Een pakketreis is bovendien verzekerd bij de SGR en ANVR. Bij faillissement van de vervoerder of het hotel ben je 100% verzekerd. Bij een losse boeking is er geen verzekering (bijverzekeren).

Hotels Torremolinos & Carihuela

Goedkope vakantie Torremolinos
Hotels Carihuela
Carihuela all inclusive
Hotel centrum Torremolinos
Luxe hotels Torremolinos
Torremolinos all inclusive
Rondreizen Andalusië
Groepsreizen Spanje Andalusië